Актуално
26 септември, 2019 година – Европейски ден без загинали на пътя

Всички ние – учениците и учителите при Професионална техническа гимназия – град Бургас сме част от инициативата на Европейската седмица на мобилността. Човеколюбивият проект ни насърчава като участници в пътното движение да мислим на първо място за безопасността, докато шофираме ние или нашите близки, докато вървим пеша или караме велосипед! Затова мероприятията в нашата гимназия са с послания за повече внимание, отговорност, хуманност и търпимост!

Професионална техническа гимназия – град Бургас подкрепя инициативата и се присъединява към идеята, че безопасността на пътя е отговорност на всички. Нека докажем, че можем да сме разумни участници в движението по пътищата. Защото всеки човешки живот е ценен!  Защото всеки човешки живот е неповторим! 

Учениците и учителите при Професионална техническа гимназия – град Бургас и тази поредна година поддържат идеята на EDWARD да насърчи участниците в движението по пътищата да се замислят за опасностите, с които се сблъскват, и за това как сами могат да допринесат за намаляване на рисковете по пътя. Запознати сме с крайната цел и с проведените мероприятия в училище и извън него изявяваме нашата съпричастност - в дните преди 26 септември, а и след това, в България да няма загинали при пътни инциденти.

 

 

 


26.09.2019г.