Актуално
Часът на кода (Hour of code)

     От 9 до 12 декември 2019 г. училищата във всички европейски страни отбелязват важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене в рамките на инициативата, наречена „Часът на кода”. Събитията се регистрират на сайта: https://hourofcode.com/bg

   "Часът на кода" (Hour of code) е глобално движение на Computer Science Education Week и Code.org, достигащо до десетки милиони ученици в 180+ страни.

      "Часът на кода" е един час въведение в компютърните науки, предназначен да покаже, че всеки може да научи основите на програмиране. Провежда се всяка година в началото на месец декември.

       Ученици от VIII и IX клас на Професионална Техническа Гимназия-гр.Бургас ще се включат в седмицата на "Часът на кода" (Hour of code) - световна инициатива, организирана от Code.org и подкрепена от над 100 други организации.

     Учениците от VIII и IX клас на Професионална Техническа Гимназия-гр.Бургас ще използват онлайн платформата на глобалното движение „Часът на кода”, като ще създадат проекти с „Майнкрафт”, което ще им помогне за усъвършенстване на алгоритмично мислене, дигитална грамотност, моделиране на обекти и явления, креативно мислене.


09.12.2019г.