Актуално
16 септември 2020 г. - 22 септември 2020 г. - Европейски ден без загинали на пътя

      По инициатива на Европейската мрежа на службите на пътната полиция TISPOL, периодът 16-22 септември е обявен като дни на безопасността на пътя и Европейска седмица на мобилността. В рамките на този период е и Европейският ден без загинали на пътя, който за България ще бъде отбелязан на 16 септември под мотото „Остани жив! Пази живота”.

     Професионална техническа гимназия – град Бургас подкрепя инициативата и се присъединява към идеята, че безопасността на пътя е отговорност на всички. Нека докажем, че можем да сме разумни участници в движението по пътищата. Защото всеки човешки живот е ценен!  Защото всеки човешки живот е неповторим!
       Учениците и учителите при Професионална техническа гимназия – град Бургас и тази поредна година поддържат идеята на EDWARD да насърчи участниците в движението по пътищата да се замислят за опасностите, с които се сблъскват, и за това как сами могат да допринесат за намаляване на рисковете по пътя. Запознати сме с крайната цел и с проведените мероприятия в училище и извън него изявяваме нашата съпричастност - в дните преди 26 септември, а и след това, в България да няма загинали при пътни инциденти.
       Безопасност на движение по пътищата

16.09.2020г.