За общежитието

УЧЕНИЧЕСКО ОБЩЕЖИТИЕ

Професионална техническа гимназия – град Бургас – с грижа и внимание към своите ученици,

 които ползват услугите на Общежитието /които домуват в Общежитието на гимназията!

     Професионална техническа гимназия – град Бургас разполага с общежитие за своите ученици, които желаят да ползват услугите за домуване при съвременни условия!

   Общежитието на Професионална техническа гимназия – град Бургас се намира на адрес: гр.Бургас ул."Дебелт" № 16.

     Материалната база на нашето общежитие предлага всички необходими съвременни условия и придобивки за пълноценно домуване, близки до домашния уют.  Осигуряваме  необходимите ресурси за  пълно удовлетворение от битовия  и  социалния  живот за възпитаниците на нашата гимназия. Обитаваме  10  апартамента  на  първия  етаж  с капацитет  40  легла, като всеки от тях е  изграден  от  две  стаи – с по три и с две легла с матраци, общ  санитарен  възел  с  топла  вода, принадлежности  за  баня и  огледало.  За повече удобство в оборудването  на  стаите  са  внесени още ракли, маса с табуретки, етажерки  и гардероби. Учениците разполагат още и с хладилник  и  телевизор. Инсталирана  е  и  мрежа   за постоянна връзка  с  интернет. За  подобряване  социалния  живот  е   оформен  и  кът  за  култура  и отдих,  снабден с шах и други подходящи игри за свободното време на учениците. Поддържа се информационно табло за съобщения, както и тематични табла, свързани с различни поводи от училищния и от националния календар за извънкласни и извънучилищни мероприятия.

    За пълноценно оползотворяване на свободното време, за отдих и удоволствие сме предвидили и помещение, в което са монтирани билярдна  маса, снукър, дартс и тенис-маса, а в съседна стая са разположени спортни  уреди  за организиране  на фитнес упражнения. Предвиден е и кабинет за консултации и самоподготовка, за провеждане на дискусии и мероприятия.

Спортната площадка пред общежитието предразполага за организиране и провеждане на активни спортни дейности.

   В близост до сградата на общежитието има терминали за удобен градски и извънградски транспорт – както в посока към Професионална техническа гимназия, така и към други дестинации, които са в полза и за удобство на домуващите!