ПЪРВИ ЕТАП ИНОВАЦИИ: "Природата в нашия дом" 6.03.2023 г. от 14.30 ч

06.03.2023г.

          Днес 6.03.2023 година от 14.30 ч. в Професионална Техническа Гимназия гр. Бургас се проведе  състезание на учениците „Природата в нашия дом“.  Учениците представиха един опит за иновации в нашето училище – ГОЛЕМИТЕ УЧАТ МАЛКИТЕ!

         СВЕТЪТ НА ПРОФЕСИИТЕ, без които не можем! Светът на защитените професии в нашето училище – Професионална техническа гимназия, които дават сигурност и спокойствие за утрешния живот на учениците!

       В състезанието участваха ученици от VIII до XII клас от Професионална Техническа Гимназия. Учениците бяха разпределени в три отбора по професионални направления: първи отбор: „Зелена надежда“, втори отбор: „Природата в нашия дом“ и трети отбор „Чиста енергия“. Трите отбора работиха по предварително задание и се постараха много с взаимна помощ и търпение, и под напътствията на своите ръководители да постигнат целта. Всеки е вложил желание, умения, знания! Поздравления за отбор „Зелена надежда“, които със затрогващо внимание и усет са сътворили красота и наистина дават широк път на надеждата в живота! Отборът „Природата в нашия дом“ пък ни пренесе в света на приказките, където надеждите стават реалност, за да се озовем в топлия и слънчев дом с Третия отбор „Чиста енергия“, без която не можем!

        В края на състезанието комисия от ученици в ролята на жури направи своята окончателна преценка според регламентирани критерии на състезанието съставени от учителите по професионална подготовка в Професионална Техническа Гимназия гр. Бургас. Журито определи, че представеното изложение е бляскаво и уникално изпълнение на знания, умения, ум, труд, воля и желание!

       Всички участващи в това пътешествие заслужават равностойни похвали, поздравления и пожелания да бъдат все така талантливи, знаещи и можещи! Всички са работили в екип – силен, сплотен, с желание и надежди за чиста планета!

       Гости на събитието бяха г-жа Гюлшен Еминова – старши експерт за квалификация на педагогическите специалисти в РУО-Бургас, г-жа Мария Василева – зам. директор в ОУ „Христо Ботев“ гр. Бургас и учители от ОУ „Христо Ботев“ гр. Бургас, представители на бизнеса от региона и други гости.

Снимки