БУРГАСКИТЕ АБИТУРИЕНТИ МИНАХА ПО ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ И СЕ СНИМАХА ЗА СПОМЕН

24.05.2024 г.

     

    Тази година Бургас изпраща 2200 абитуриенти, голяма част от които тази вечер се включиха в празнично шествие. С много цветя, бурни аплодисменти, фойерверки и под звуците на духова музика премина първият парад на зрелостниците от Випуск` 2024 г. на Бургас.

   Абитуриентите дефилираха елегантно с бални рокли и костюми по ул. „Александровска“ и ул. „Богориди“ до Морската градина, закичени със специално изработени ленти с надпис „Абитуриент 2024 Бургас“.

На терасата до КЦ „Морско казино“ ги посрещна церемониал майстор, който ги насочи да преминат по червения килим до специалната платформа, където се снимаха с кмета Димитър Николов. След това всички се събраха за общ кадър, който да запечата завинаги тържествения момент.

    „Искаме да ви подарим едно прекрасно изживяване на най-хубавото място в Бургас – Морската градина. Нека непосредствено до Моста и морето да запазим този миг в архивите на нашия град. Пожелавам ви най-голямото щастие на света и където да отидете, тук, в Бургас, ние ще ви чакаме да се върнете. Защото ви обичаме! Вие сте нашите прекрасни деца и ние се гордеем с вас! Благодаря ви, че носите Бургас в сърцето си! Честито дипломиране!“, пожела на абитуриентите кметът Димитър Николов.

    Парапланеристи пожелаха на младежите и девойките от въздуха „На добър час“ и „Честито дипломиране“, а изненадите продължиха с празнична заря, която озари небето над бургаския Мост.

Парадът на абитуриентите е част от честванията по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. С него Община Бургас предостави възможност на младите хора и техните семейства също да участват в шествието на 24 май, което те пропускат, заради подготовката за абитуриентските балове в същия ден.

Снимки